Tabăra naţională de muzică folk “Parâng 2014”. Ediţia I / În primele zile ale taberei s-a muncit la textele pentru CD-ul evenimentului

11.03.2014 21:49
 
  • CD-ul va fi scos pe piaţă de HD365.ro

Pe pârtiile din Parâng a început de ieri să cadă câte un vers. Folkiştii care au venit din toată ţara în Parâng, la prima ediţie a Taberei naţionale de muzică folk, s-au apucat, încă din prima zi de tabără, 10 martie, să muncească pentru albumul folk ce va fi produs la finalul acestei sesiuni inedite.

Ieri, când unul dintre organizatori, Stelian Zanet, a ajuns la cabana „La Mario”, unde se desfăşoară evenimentul, i-a găsit pe cei peste 20 de folkişti, deja ajunşi la destinaţie, muncind pe brânci. Cum să nu ai poftă de muncă, când treaba ta este să creezi muzică! Şi creaţia nu poate fi decât uşoară într-un aşa cadru boemo-idilic: o cabană la munte.
Poetul Andrei Maftei (care, dacă nu ne înşelăm, a mai venit în Valea Jiului, alături de regretatul poet Dan Giosu la Festivalul „Aici ne sunt visătorii”) abia aştepta să ajungă în Parâng şi a promis cele mai bune versuri pentru noile melodii folk. Alături de Stelian Zanet, cel mai înfocat susţinător al evenimentelor folk din Valea Jiului, au îmbrăcat uniforma de organizatori ai evenimentului şi Florin Thomits, Cătălin Stepa şi Cristian Pustai.
Tabăra naţională de muzică folk se va încheia sâmbătă, 15 martie, cu un spectacol unde vor fi prezentate toate aceste creaţii. Până atunci, se cântă şi se petrece, de luni până vineri, între orele 0 – 24.

 

sursa: zvj.ro

Citește continuarea articolului - CLICK AICI