Tabără de 700 de persoane / Editura Sigma i-a adus în Straja pe câştigătorii concursurilor Cangurul

22.07.2012 00:00

 

Cangurul, concursurile  cu cea mai mare notorietate dintre cele dedicate elevilor de generală şi liceu, îşi leagă anul acesta numele şi de Valea Jiului. Câştigătorii premiului II la concursurile Poveştile Cangurului, Cangurul Lingvist şi concursul internaţional Cangurul Matematician sunt invitaţi în tabăra de vară de la Straja. Cei care au obţinut locul întâi la aceste concursuri se vor delecta cu o excursie în străinătate. 

De ce Straja? Ce se va întâmpla aici?

Straja a fost aleasă pentru organizarea taberei de 700 de persoane încă de astă iarnă, în timpul unui târg de turism. Pe atunci nu se punea problema începerii lucrărilor pentru telegondolă, aşadar organizatorii au încercat Straja, fiind pentru prima dată de când organizează aici acest tip de tabere. Acum, locul pare puţin incomod. Dar Straja este o staţiune generoasă, care nu se limitează doar la zona cabanelor şi a staţiei telegondolei. Aşadar atelierele se pot întinde atât în jurul cabanelor unde se face cazarea, cât şi pe platouri şi pârtii. 

Sunt ocupate 700 de locuri de cazare. 500 de elevi care au început deja să ajungă în Straja alături de  200 de profesori şi supraveghetori. Printre aceştia se află şi invitaţi din alte patru ţări europene.  Pentru profesori se organizează un seminar internaţional pentru dezvoltarea evaluării în educaţie. Sunt invitaţi inspectori şcolari, inspectori din cadrul Ministerului Educaţiei, dar şi academicianul Solomon Marcus. Des­chiderea taberei va fi marcată prin discursul preşedintelui Fundaţiei pentru Integrare Europeană Sigma, Boris Singer. Aceasta va avea loc chiar astăzi, în prima zi a taberei care se va încheia în data de 31 iulie. 

sursa: zvj.ro

Citește continuarea articolului - CLICK AICI