În Tabăra Internaţională „Cangurul” din Straja, peste 700 de elevi şi profesori din ţară şi străinătate

09.08.2013 00:26
 

Mihai Ganciu, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Fizică, prof. Dr. Maria Ţiţeica, Alexandru Mironov, acestea sunt doar trei dintre numele grele ale lumii ştiinţifice din România care au venit în Straja pentru a le dezvălui copiilor tainele fizicii şi ale universului, în cadrul Taberei „Cangurul” organizate de Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma.

După cum v-am mai informat în acest an Tabăra Internaţională „Cangurul” este organizată în Straja în perioada 3-11 august. Participă elevi din Armenia, Georgia şi Kazakhstan.

În Straja au ajuns anul acesta 500 de elevi şi 200 de profesori. Cu toţii participă la un program variat, cu numeroase activităţi culturale, educative şi de divertisment.

Tabăra Internaţională „Cangurul” oferă participanţilor posibilitatea de a participa la diferite şi atractive activităţi: ritm şi muzică, încrustaţii în lemn, jocuri logice şi origami, ateliere CreativeArts, Teatru FORUM, atelier de ceramică, dans latino, împletituri din pănuşi de porumb, pictură pe sticlă, pictură pe tablete de ceramică, atelier de fizică aplicată, atelier de informatică, atelier INFOSPEED – Modulul Bazele Informaţiei, teatru cu Teatrul Luni (din care face parte şi actriţa Ioana Macarie), atelier de dezbateri, concursuri de verificare a cunoştinţelor, competiţii sportive, Parcul de Aventură Platoul Soarelui, concursuri distractive (Miss/ Mister, carnaval, teatru şi parodii TV, dans, mimă), drumeţii etc.

 

sursa: zvj.ro

Citește continuarea articolului - CLICK AICI